Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

7 Juli 2016

, , , , , , , ,

POSTCARD FROM THE WHITE HAVEN: OHOIDERTAWUN

Share



I know that beaches mostly means playing in white sands and dipping into water, but what about sandy area wider than a football field? The turquoise water is seen but far far far away because the white sands are just such tremendously wide area.. BREATH-TAKING..

If you see small dots, that's us!
Saya pernah membahas Ohoidertawun di postingan ini: That Paradise, Kei Island, namun Pantai Ohoidertawun layak diceritakan dalam satu halaman tersendiri. WHY? Well, where else you can find a beach, like this?

I've discussed Ohoidertawun in this post: That Paradise, Kei Island, but Ohoidertawun Beach is worth to be told in a separate page. WHY? Well, where else can you find a beach, like this?

WIDE WIDE WIDE WHITE SANDS




Putih adalah warna yang memenuhi pandangan kita saat datang ke pantai di Kepulauan Kei, Maluku ini. Pasir putih yang rata dan sangat halus bagaikan lantai putih yang luas. Beberapa kapal menghiasi bibir pantai, menandakan seberapa jauh air pasang yang membawa kapal ke "lapangan putih" ini.

White is the color that meets our view when it comes to the beach in the Kei Islands, Maluku. The white sand is flat and very smooth like a wide white floor. Some ships adorn the shoreline, indicate how far the tide that brought the ship to the "white pitch" is.

HOW FAR YOU CAN RUN?



I remember running, twice! (got to make a stop first because it's too far) in an attemp to reach the water. But again, it's so far! 

Care for a run, Patrick?

Berlari menyusuri Pantai Ohoidertawun sangat menyenangkan, dan hal yang harus anda lakukan? Melepaskan alas kaki kita karena tekstur pasir yang sangat halus (dan sebagian masih basah) sangat menyenangkan untuk menikmati berlari dan berjalan-jalan menyusuri surga putih ini!
 

Running down Ohoidertawun Beach is very pleasant, and things you should do! Removing our footwear because of the texture of very fine sand (and some still wet) is very pleasant to enjoy a run and a walk down this white paradise!

WHEN THE WATER UP




Saat sore dan air mulai pasang, saya menikmati momen di area pinggir pantai dekat tebing-tebing batu. Sambil berjalan kembali ke bibir pantai, kami menikmati pemandangan yang berbeda, air mulai membuat warna pantai berubah, burung-burung terlihat menikmati area ini, and the glowing water!

During the afternoon and the water began to tide, I enjoy a moment in the coastal area near the rock cliffs. While walking back to the beach, we enjoy different scenery, the water started to make color changes to the beach, the birds seemed to enjoy this area, and the glowing water!

GOOD TIMES






Taking photo is a must for most of us, chit chat and laugh with friends will add even more beautiful memories here, in white haven..

@marischkaprue - went to the white sands to get some tan!

NOTES

OHOIDERTAWUN
Kepulauan Kei, Maluku
Kei Islands, Mollucas

WHERE

Kepulauan Kei terletak di Maluku Tenggara. Untuk menuju Kei, ambil penerbangan menuju Ambon, kemudian dilanjutkan dengan penerbangan Ambon - Langgur/ Tual (sekitar 1 jam), terdapat 2 maskapai yang melayani jalur Ambon - Langgur/Tual (Kei) yaitu Garuda Indonesia dan Lion Air. Harga tiket Ambon - Tual sekitar Rp. 1,5 juta - Rp. 2 juta PP


Kei islands is located in Southeast Maluku. To get to Kei, take flight to Ambon, then proceed with the flight Ambon - Langgur / Tual (about 1 hour), there are two airlines that serve route Ambon - Langgur / Tual (Kei) Garuda Indonesia and Lion Air. Ticket prices Ambon - Tual around Rp. 1.5 million - Rp. 2 million for round trip
 
BUDGET

Rp. 3,2 juta per person untuk trip selama 5 hari 4 malam (include penginapan, makan, boat, dll selama trip, exclude tiket pesawat dari dan menuju Kei). Total Budget: Dari Jakarta: Sekitar Rp. 6,7 juta (dengan flight using LCC), budget ini berlaku untuk group tour karena sharing budget. Untuk group trip ke Kei, hubungi Tukang Jalan di tuk4ng.jalan@gmail.com

Rp. 3.2 million per person for a trip for 5 days 4 nights (include lodging, meals, boat, etc. during the trip, exclude air tickets from and to Kei). Total Budget: From Jakarta: Around Rp. 6.7 million (with flight using LCC), this applies to the budget group tour for sharing budget. For a group trip to Kei, contact Tukang Jalan at tuk4ng.jalan@gmail.com

TIPS

Prepare: obat nyamuk jika menginap di resort yang berada di pulau, sunscreen, snorkeling gear (belum tersedia banyak di Kei), personal medicine, sepatu untuk trekking ke atas bukit karang

Prepare: insect repellent if staying at a resort that is located on the island, sunscreen, snorkel gear (not yet available lots in Kei), personalized medicine, shoes for trekking to the top of the cliff

Go together! Pergi bersama-sama selain lebih irit budget (kita bisa sharing cost untuk sewa kapal, dll), juga sangat menyenangkan, see our fun time in Ohoidertawun on this video:

Go together! Go together in addition to more efficient budget (we can share the cost for the charter, etc.), it is also very fun, see our fun time in Ohoidertawun on this video:



***


5 comments:

Vonny mengatakan...

Wah bagus parahhhh

VONNYDU

Cumilebay MazToro mengatakan...

Aku mau diajak kesana, tapi pake payung biar ngak gosong item hahaha

NiaNastiti mengatakan...

Pantai di sana emang super cakep2 bener deh <3

Surya mengatakan...

Indah sekali mbak Prue. Putihnya pasir beradu dengan jernihnya air laut yang berwarna hijau toska. Indah...

Robert Strife mengatakan...

wahhh keren banget ini kei,,,, nanya donk mba, lebih prefer kei atau wakatobi? alasannya juga ya? heheh


terima kasih