Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

19 Desember 2016

, , , , , , , ,

REASONS WHY WE LOVE ARBOREK

Share

Desa Arborek selalu jadi salah satu tujuan utama dalam destinasi Raja Ampat di Papua Barat. Desa yang tenang dan dikelilingi lautan yang berwarna biru-tuquoise ini memang selalu menyenangkan untuk dikunjungi, Arborek punya berbagai kelebihan yang membuat desa ini menjadi one of must-enjoy list when you visit Raja Ampat


The Arborek village has always become one of the main tourist destinations of Raja Ampat in West Papua. The village is quiet and surrounded by a sea of blue-tuquoise that is always fun to visit, Arborek has many advantages that make this village became one of the must-enjoy the list when you visit Raja Ampat

Arborek Village in Raja Ampat
 WHY WE LOVE ARBOREK? HERE ARE THE REASONS…

IT’S IN RAJA AMPAT

Waisai Port

Splash of sun on saltwater
Pianemo
Wayag
No need to say, Raja Ampat is always beautiful. Desa Arborek berjarak sekitar 1,5 jam perjalanan dengan speedboat dari Waisai, ibukota Kabupaten Raja Ampat. Selain itu, hanya perlu sekitar satu jam saja untuk mencapai salah satu spot menarik dengan pemandangan pulau-pulau karang, yaitu Pianemo. Sementara, jika ingin mengunjungi Wayag, siapkan waktu 4 jam speedboat trip dari Arborek untuk mencapai Wayag. 


No need to say, Raja Ampat is always beautiful. Arborek village is about 1.5 hours away by speedboat from Waisai, the capital of Raja Ampat. In addition, only need about an hour to reach one of the interesting spots with views of the coral islands, namely Pianemo. Meanwhile, if you want to visit Wayag, set a time of 4 hour speedboat trip from Arborek to get to Wayag.


BREATH-TAKING VIEW ALL AROUND




Satu hal yang pasti sangat membuat kita tercengang saat tiba di Arborek di siang hari adalah warna laut yang begitu menggoda. Biru, turquoise dan kehijauan berpadu indah, serta warna pasir putih dan kehijauan di daratan, such a lovely view to enjoy!


One thing is for sure very make us stunned when arriving at Arborek in the afternoon is the color of the sea is so tempting. Blue, turquoise and beautiful greenery blends, as well as the color of the white sand and greenery on the mainland, such a lovely view to enjoy!
 
IT’S EVEN BETTER WHEN YOU PLUNGE IN



Amazing view under the Arborek jetty!



Dermaga di Arborek selalu jadi tujuan utama untuk scuba diving dan snorkeling, WHY? No need to explain, see these photos, and it’s only a jump away, exactly below the jetty!


Jetty in Arborek is always the main goal for scuba diving and snorkeling, WHY? No need to explain, see these photos, and it's only a jump away, exactly below the jetty!
 
EAT – SLEEP – ENJOY



Simple life
Life is simple on the island. Tidur di penginapan sederhana di sisi laut, menikmati duduk-duduk santai sambil merasakan angin laut, atau tidur siang di hammock yang berada di antara pohon kelapa? It’s surely days you want to repeat in Arborek homestay


Life is simple on the island. Sleep in a simple inn on the ocean side, enjoyed lounging while feeling the sea breeze, or take a nap in a hammock that is between the palm trees? It's surely days you want to repeat in Arborek homestay
 
EVERYTHING IS WALK DISTANCE


Walk and boat

There are only about 200 local people living in Arborek Village, so don’t expect party and bars on this island, but hey, who needs bar on this kind of place? :) Di manapun anda menginap di Desa Arborek, hanya perlu berjalan kaki untuk menuju pantai, dermaga, atau warung-warung di kala ingin mencari snacks and drinks


There are only about 200 local people living in Arborek Village, so do not expect the party and bars on this island, but hey, who needs a bar on this kind of place? :) Wherever you stay in the village Arborek, only need to walk to get to the beach, dock, or stalls at the time wanted to look for snacks and drinks
 
SWEET SUNSET

Sunset in Arborek Village
 
What’s better than greeted by beautiful sunset when you get back from islands hopping?
Saat kapal kami merapat ke penginapan yang berada di sisi pantai, sunset indah kekuningan ini mengajak kami untuk kembali menikmati segarnya air laut sambil memandang senja di Raja Ampat



What's better than greeted by beautiful sunset when you get back from islands hopping? When our ship docked to the inn located on the beach, a beautiful sunset yellowish invites us to return to enjoy the fresh sea water, looking at the twilight in Raja Ampat
 
ALL IS WELL


Everything seems to be perfect in this village, just enjoy your trip and bring back good memories!


@marischkaprue her memories are a precious treasure for her future

Photos by Ferry Rusli & Marischka Prudence

NOTES

ARBOREK VILLAGE
Meos Mansar, Raja Ampat
Papua Barat

SLEEP
Arborek Homestay

OPEN TRIP
Untuk Open Trip ke Raja Ampat, cek penyedia trip seperti Tukang Jalan. Budget untuk trip 5D/4N Wayag trip sekitar Rp. 4,2 juta (exclude tiket pesawat, ps: tiket pp Jakarta – Sorong sekitar Rp. 4 – 4,5 juta)


For Open Trip to Raja Ampat, check the trip providers like Tukang Jalan. Budget for the trip 5D/4N trip Wayag around Rp. 4.2 million (exclude air tickets, ps: pp tickets Jakarta - Sorong approximately Rp. 4 - 4.5 million)

Contact Tukang Jalan di 081315890191 / 087888002004, atau Whatsapp/ Line di 08180689303/ 085810697553.

6 comments:

Mesra Berkelana mengatakan...

Warna Biruunyaaa bikin segerr mataa aak

Main kesini bikin betah dan tentunya males pulang :3

Cumilebay MazToro mengatakan...

Eh busyet ... itu di bawah dermaga aja udah kayak gitu ikan nya. Banyak agas nyamuk ngak kak ???

fanny fristhika nila mengatakan...

aku lgs ga fokus liat ikan2 sebanyak itu mbaaa.. ^o^.. rapi lagi, ga seliweran...

tour lombok mengatakan...

ikannya,,,,,,banyak banget,,,
seu kali ya bisa berenag dengan ikan sebanyak itu...

sulung siti hanum mengatakan...

Gila gila. Aku tergila gila sama foto-fotonya. Lovely place banget ini. Target ke sana diperketat nih kayanya, as soon as possible.

Deddy Huang mengatakan...

aku kemaren di arborek gak sampai sedalam itu. belum berani. tapi foto nderwaternya emang kece abis kak.