Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

30 April 2016

, , , , , , , ,

Floating in Paradise: ANAMBAS

Share

Kadangkala ada beberapa orang yang bertanya pada saya, apakah perjalanan begitu lama sebanding dengan apa yang didapat di destinasi saat saya berkeliling Indonesia karena ada begitu banyak lokasi yang membutuhkan waktu dan energi cukup banyak di perjalanan. Namun saya selalu menjawab "Yes, it was worth the efforts"


Sometimes there are some people who ask me, whether traveling for so long is comparable to what is obtained in the destination when I travel around Indonesia as there are so many locations that require quite a lot of time and energy on the trip. But I always answer "Yes, it was worth the efforts"

Same answer goes for this destination: ANAMBAS

Perlu waktu sekitar 10 jam perjalanan dari Tanjung Pinang menuju Tarempa, salah satu pulau utama di Anambas. Dari Tarempa, perlu waktu sekitar 3 hingga 6 jam lagi untuk tiba di pulau-pulau lain yang tersebar di area ini. Is it worth the time and efforts? I would say DEFINITELY YES!

It should take about 10 hours drive from Tanjung Pinang towards Tarempa, one of the main islands in Anambas. From Tarempa, it will take about 3 to 6 hours to arrive at the other islands scattered in this area. Is it worth the time and Efforts? I would say DEFINITELY YES! 

WHY? Well, here, take a look for yourself ;)

BECAUSE IT'S (ALMOST) NOBODY THERE

The view around Bawah Island, taken by M. Ikhsan
The view around Bawah Island, taken by M. Ikhsan
Patrick Style in Penjalin Island
Enjoying our time and view from Pulau Bawah, taken by Alexander Thian
Dreaming of floating in private island, nobody but you and your friends? It's easy in Anambas, we naturally don't have to share (ha!), lokasi yang cukup sulit dijangkau juga jadi alasan mengapa pulau-pulau di Anambas begitu tenang, tanpa kerumunan turis. Btw, we're not spending more than 10 hours on boat to spend time in a beach filled with hundreds of people, right?


Dreaming of floating in private island, nobody but you and your friends? It's easy in Anambas, we naturally do not have to share (ha!), The location of which is quite difficult to reach as well be the reason why the islands Anambas so quiet, without crowds of tourists. Btw, we're not spending more than 10 hours on boat to spend time in a beach filled with hundreds of people, right?
 
TURQUOISE! TURQUOISE! TURQUOISE!

The view around Bawah Island, taken by M. Ikhsan
Floating in Penjalin Island "natural swimming pool"
Penjalin Island
Look at how clear the water is! Penjalin Island, Anambas
Pasir yang meliputi kepulauan Anambas adalah pasir putih yang sangat halus, dan sebagian area memiliki bentang laut beralaskan pasir putih di area yang dangkal sehingga saat matahari bersinar terang, Anambas bagaikan kolam renang alami. One of my favorite turquoise heaven is right in front of Bawah Island, it's stunning!


Sand covering Anambas is a very fine white sand, and some areas have seascape paved with white sand in shallow areas so that when the sun is shining bright, Anambas like a natural swimming pool. One of my favorite turquoise heaven is right in front of the Bawah Island, it's stunning!
 
LISTED AS SOUTHEAST ASIA'S BEST TROPICAL ISLAND

Bawah Island, taken by M. Ikhsan
Fun times!
Even CNN said that! Yes, salah satu pulau di Kabupaten Anambas, yaitu Pulau Bawah pernah mendapat predikat sebagai Pulau Tropis terindah se-Asia Tenggara. We have that in Indonesia, well, we gotta visit and see what we have :)


Even CNN said that! Yes, one of the islands in Anambas, namely the Bawah Island had received the title as the most beautiful tropical island in Southeast Asia. We have that in Indonesia, well, we gotta visit and see what we have :)
 
Why it's the best tropical island? You'll see




The view around Bawah Island, taken by M. Ikhsan
DAILY SUNSET MOOD


Saya sangat senang berenang di saat senja, saat sinar matahari mewarnai laut, merubah birunya laut menjadi refleksi warna senja dalam gurat-gurat arus dan pusaran, sangat indah. On our first sunset in Anambas, I'm swimming in this magical colorful ocean :)


I am very happy to swim at dusk, when the sun is coloring the ocean, turning the sea into blue color reflection dusk in streaks currents and eddies, very beautiful. On our first sunset in Anambas, I'm swimming in this magical colorful ocean :)
 

THIS VIEW FROM THE WATERFALL?




If I knew the view would be this good, I would ask for a picnic session here. Air Terjun Temburun di Tarempa punya pemandangan yang unik dan sangat indah. Air terjun ini langsung mengarah ke laut, struktur batuan yang besar dan berundak-undak sangat indah, dan kita dapat menikmati hingga ke ujung di saat musim panas dan flow air terjun lebih sedikit. The view from here is definitely amazing :)


If I Knew the view would be this good, I would ask for a picnic session here. Temburun Waterfaal in Tarempa has a unique landscape and very beautiful. This waterfall leads directly to the sea, rock structures are huge and very lovely staircase steps, and we can enjoy up to the end in the summer and waterfalls flow less. The view from here is definitely amazing :)
 
NEED MORE REASONS TO VISIT ANAMBAS? NO YOU DON'T :)



@marischkaprue - continuosly visiting Indonesia's paradise

NOTES:
WHERE
Kepulauan Anambas terletak di Kepulauan Riau

GETTING THERE
Saat ini tidak tersedia penerbangan umum ke Anambas (dahulu ada, namun flight ditutup dan saat ini jalur penerbangan umum ke Anambas tidak beroperasi) sehingga untuk menuju Anambas mesti melalui jalur laut dengan kapal cepat dari Tanjung Pinang (Bintan). Lama perjalanan Tanjung Pinang - Tarempa sekitar 10 jam perjalanan.


General flight is currently not available to Anambas (there used to be, but the flight was closed and now a common flight path to Anambas does not operate anymore) so to get to Anambas necessarily by sea by fast boat from Tanjung Pinang (Bintan). Long journey Tanjung Pinang - Tarempa about 10 hours.
 
Tiket kapal cepat Tanjung Pinang - Tarempa Rp. 425.000,- (one way) 


Fast boat tickets Tanjung Pinang - Tarempa Rp. 425.000, - (one way)
 
BUDGET
Untuk budget terbaik disarankan pergi dengan group karena perlu sewa kapal di Kepulauan Anambas untuk berkeliling, menginap juga di kapal. 


For the best budget recommended to go with the group because it needs to rent boats in Anambas to get around, stay also on board.

I visit Anambas with Tukang Jalan, they open a scheduled trip to Anambas, budget Rp. 4.500.000,- per person (exclude tiket menuju Tanjung Pinang), untuk trip selama 6 hari 5 malam. You can have arranged private trip also, contact Tukang Jalan di:


I visit Anambas with Tukang Jalan, they open a scheduled trip to Anambas, budget Rp. 4.500.000, - per person (exclude the ticket to Tanjung Pinang), for a trip for 6 days 5 nights. You can have an arranged private trip also, contact  Tukang Jalan on:
 
CP : Mentari 085810697553
Simpati 081315890191
XL 087808116852
WA / LINE : 081806898303 ; 087808116852 / 085810697553
PIN BB : 2BA4E9C1 / 52BDD3B1
Email :  tuk4ng.jalan@gmail.com

***


9 comments:

fanny fristhika nila mengatakan...

Merinding liat foto2nya... saking bagus bangettt!!!! ^o^.. bangga sebagai orang Indonesia kita punya tempat seindah itu... moga2, selalu bersih, ga rusak krn ulah turis2 ga bertanggung jawab.. :)

Timothy W Pawiro mengatakan...

Wow! Foto2nya bikin mupeng, Apalagi yg diambil pake drone.

Pulau idaman utk dikunjungi, mudah2an tahun ini deh ;-)

Cumilebay MazToro mengatakan...

Yaaa amponnnn lelah sangat kesana nya 10 jam 3 jam 6 jam #KaesangCapek
Tp kece liat foto2 nya

nurauliaaa mengatakan...

Yaaampuuun, bagus banget kak ^^
Semoga bisa kesana suatu hari nanti.

Darah tinggi mengatakan...

Wah bagus2 ya fotonya

Sc Sc mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh administrator blog.
Senja mengatakan...

itu ambilnya pake drone ya K? keren banget, jadi pengen traveling lg nih, mumpung Indonesia masih bagus

Adventuretrus com mengatakan...

Indonesia memang indah,, semoga tetap terjaga dan tetap jadi NKRI,, visit my blog at www.adventuretrus.com

utami mengatakan...

Subhanallah ya kak.. dapet gelar dari CNN pula! kemana aja kita selama ini (yang taunya cuma singapur doang)